Futloos uitkijken naar je geboekte vakantie, het kan niet snel genoeg gaan!

Share this post

Futloos uitkijken naar je geboekte vakantie, het kan niet snel genoeg gaan!

2 minuten leestijd

Hebben jullie dat ook altijd rond deze tijd van het jaar? Je bent er al even niet meer tussenuit geweest en de weken vliegen je om de oren voorbij. Je begint een beetje in een sleur van werk te raken. Je wordt moe, prikkelbaar en begint de dagen naar je vakantie te tellen.

Dit helpt allemaal natuurlijk niet mee aan je gevoel van futloosheid. Wat ik misschien wel het ergste aan dit gevoel vind is dat je ik hierdoor ook eerder geneigd ben om een dagje sporten over te slaan.

Daarom ben ik maar eens gaan kijken wat ik hier aan kon doen. Mijn voeding en slaapritme is namelijk al goed, maar ik merkte dat mijn lichaam gewoon een zetje kon gebruiken.

Dus ik ging een gesprek aan met onze sportvoedingsspecialist. Die wees mij er eigenlijk op dat een goede voeding nog niet alles is. Als je je lichaam begint uit te putten heb je net wat meer nodig dan je basis voeding. Dan kun je gaan denken aan supplement. Het woord supplement betekent dan ook “aanvulling”. Dat is precies hoe je sportvoeding moet zien! Als aanvulling op de dagelijkse maaltijden.

Als je je fitter wilt voelen kom je al snel uit op vitamines, maar welke? Dat is de vraag die onze sportvoedingsspecialist voor mij beantwoordde.

Vitamine B6 en B12

Om je lichaam een zetje te geven kun je vitamine B12 innemen. Deze vitaminesoort zorgt er voor dat je lichaam de koolhydraten omzet in energie. Een goed begin dus! Als we dan ook vitamine B6 toevoegen, is dit plaatje helemaal compleet. Vitamine B6 stimuleert namelijk (onder andere) het verteringssysteem. Dat betekent dat de voedingsstoffen beter worden afgebroken in je lichaam!

Is dit dan alles wat je nodig hebt? Dat is per persoon weer verschillend. Waar de een geen supplementen nodig heeft, heeft de ander hier al genoeg aan. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je net wat meer nodig hebt.

Ik kan alleen zeggen dat vitamine B6 en B12 mij persoonlijk enorm op weg geholpen heeft en ik mij weer een stuk fitter voel!

Besproken product(en)

All Stars Vitamine B Complex - jokasport.nl

All Stars Vitamine B Complex

Ondersteunt stofwisselingsprocessen, de normale werking van het zenuwstelsel en de vermindering van vermoeidheid.