Share this post

Het kiezen van een bokshandschoen

2 minuten leestijd

Boksen is een geweldige manier om in vorm te blijven, stress te verminderen en zelfvertrouwen op te bouwen. Maar om veilig en effectief te kunnen trainen, is het belangrijk dat je de juiste uitrusting hebt – waaronder bokshandschoenen. Bij het kiezen van jouw bokshandschoenen zijn er verschillende dingen waar je op moet letten.

Allereerst is de grootte en het gewicht van jouw bokshandschoenen belangrijk. Bokshandschoenen worden aangeduid met een gewichtsmaat in ounces, variërend van 8 tot 20 ounces. Over het algemeen geldt: hoe groter de handschoen, hoe meer bescherming je hebt. Maar hoe zwaarder de handschoen, hoe harder je zult moeten werken tijdens jouw training. Voor trainingen zijn 12 tot 16 ounce handschoenen vaak het meest geschikt. Voor wedstrijden zijn 8 tot 10 ounce handschoenen vereist.

Bokshandschoenen zijn er in verschillende materialen, waaronder leer, synthetisch leer en vinyl. Lederen handschoenen zijn duurzaam en bieden over het algemeen meer comfort en ventilatie dan synthetische handschoenen. Synthetische handschoenen zijn echter vaak goedkoper en gemakkelijker te onderhouden dan lederen handschoenen.

Er zijn verschillende soorten bokshandschoenen beschikbaar, waaronder trainingshandschoenen, wedstrijdhandschoenen en zakhandschoenen. Trainingshandschoenen zijn ontworpen voor het dagelijks trainen en zijn meestal de meest veelzijdige handschoenen. Wedstrijdhandschoenen zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke regels en voorschriften van bokswedstrijden. Zakhandschoenen zijn ontworpen voor het slaan op bokszakken en zijn over het algemeen lichter dan trainingshandschoenen.

Tot slot is het sluitingssysteem van de handschoen ook belangrijk. Sommige handschoenen hebben klittenbandsluitingen, terwijl andere handschoenen veters hebben. Klittenbandsluitingen zijn gemakkelijker te gebruiken en bieden over het algemeen een goede pasvorm. Vetersluitingen kunnen echter een nog betere pasvorm bieden, maar vereisen wel wat meer tijd om aan en uit te trekken.

Kies dus de juiste bokshandschoenen voor jouw training of wedstrijd. Kies voor handschoenen van de juiste grootte en gewicht, gemaakt van het juiste materiaal en geschikt voor jouw doeleinden. Houd ook rekening met het sluitingssysteem van de handschoenen. Met de juiste handschoenen kun je veilig en effectief trainen en het meeste uit jouw bokservaring halen!

Besproken product(en)

Stiel Basic Bokshandschoenen V2 – Leer – Zwart

De Stiel Basic Bokshandschoenen – Leer zijn duurzame en comfortabele handschoenen voor dagelijkse trainingen, met een klittenbandsluiting voor een goede pasvorm. Perfect voor kwaliteit en comfort in jouw boksuitrusting.