Home sports. Strong millennial woman doing abs exercises in front of laptop computer indoors

Share this post

He bah, het regent. Dan maar binnen sporten!

2 minuten leestijd

Je kijkt naar buiten en ziet de grauwe lucht. Dan begint het ook nog eens met bakken naar beneden te komen. Daar gaat mijn plan om vandaag buiten te gaan sporten. Maar er is geen man overboord, dan ga ik toch gewoon binnen sporten?

Wat ik dan heel effectief en fijn vind om te doen is om je oefeningen naar een hoger niveau te tillen door middel van balans. Zelf gebruik ik een balanskussen en een yogabal (ook wel fitnessbal genoemd). Door deze twee toe te voegen aan mijn oefeningen, zorg ik ervoor dat mijn lichaam óók nog de spieren gebruikt om mijn lichaam in balans te houden.

Ongemerkt gaan er dan heel veel spieren aan het werk. Je kunt op de fitnessbal bijvoorbeeld sit-ups doen, maar ook mee planken!

fitnessball yogaball, oefeningen doen

Hier zie je op de afbeeldingen wat oefeningen die je op de bal kunt doen. Je ziet dan op elke oefening, je lichaam getriggerd wordt om zichzelf in balans te houden, tijdens de oefening.

Je bal kan ook goed gebruikt worden om je spieren op te rekken. Zelf ga ik met mijn rug op de bal liggen en zet ik mij af met mijn voeten, zodat de bal over de hele rug heen rolt. Wel oppassen, je moet goed je balans weten te houden, want je ligt er zo naast (ik spreek uit ervaring).

Het balanskussen vind ik toch wel de ultieme balanstest. Ik probeer op een been, staand op het kussen, mijn balans te houden. Dat is vrij lastig heb ik gemerkt, maar het gaat steeds beter! Maar, zo soepel als op deze afbeelding gaat het nog niet… Daar moet ik nog wel wat langer voor oefenen.

balanskussen balanskussen
balanskussen als stoel

Dan nog iets wat minder sportgerelateerd is. Zelf werk ik veel op kantoor en zit ik dus bijna heel de dag. Dit merk je dan wel aan je rug. Ik kwam er door mijn fysio dus achter, dat het balanskussen ook heel vaak gebruikt wordt als kussen op je bureaustoel! Ook hier ga je ongemerkt een betere houding aannemen en zijn je spieren continu aan het werk, aanrader!

Besproken product(en)

Tunturi Yogabal – Gymbal – Fitnessbal

Opblaasbaar model fitnessbal, inclusief pomp. Kleur van de gymbal: Blauw. Verkrijgbaar in 4 verschillende maten.

Tunturi Airpad - Balanskussen - Yogapad

Tunturi Airpad – Balanskussen – Yogapad

Makkelijk in gebruik en een heuse toevoeging aan je work-outs!