buitensporten jokasport.nl

Share this post

Wat doen wij met mooi weer? Buiten sporten!

2 minuten leestijd

Heb jij in de lockdown het sporten een beetje verwaarloosd? Ik wel… en daar heb ik spijt van. Ik moet zeggen dat het grauwe en koude weer je niet motiveerde om überhaupt iets te gaan doen. Voor de lockdown zwom ik drie keer per week, maar toen moesten de zwembaden dicht. Zoals het water toen uit de baden liep, stroomde de motivatie ook uit mij. Toen kwamen de “corona kilo’s”…

Het vele zittend (thuis)werken in combinatie met het verlies van spiermassa is funest voor je rug. Voor ik het wist liep ik bij de fysio, maar ik was niet de enige. De fysio had het drukker dan ooit! Dit is een ware wake-up call geweest om weer te gaan sporten. En laten we nu net de periode in gaan met mooier weer! Want naar de sportschool kan helaas nog niet. Dus wat doe je dan? Buiten sporten!

De eerste keer vond ik het nog lastig, want ik dacht “je zet je zelf toch best wel te kijk”. Naar al snel kwam ik er achter dat ik niet het wiel had uitgevonden en dus meer mensen in het park sporten. Je voelt je ineens minder belast. Nu ga ik drie keer per week naar het park (als het weer het toe laat) en neem ik mijn fitnessmatje mee. Zelf gebruik ik die van Green Hill en daar ben ik heel tevreden over!

Voor het eerst sinds de lockdown begin ik mij weer fitter en minder neerslachtig te voelen. Ik heb in dit jaar gemerkt dat het heel makkelijk is om de motivatie (en je spiermassa…) te verliezen en je jezelf daar voor moet behoeden. Een goede motivatie voor mij is om te weten hoe snel je conditie en spiermassa verloren gaan als je stopt. Om jullie een duwtje in de juiste richting te geven, neem ik jullie even mee in mijn trainingsschema.

Trainingsschema

Oefening Rust na afloop Hoe lang / vaak Afwisseling
1 Jumping Jacks 30sec 60 seconden
2 Squats 30sec 15 keer Gebruik een fitness elastiek tussen je benen
3 Push Ups 30 sec 15 keer
4 Lunges 30 sec 15 keer Neem een gewicht mee en hou dit vast langs je lichaam
5 Sit Ups 30sec 15 keer
6 Squats 30sec 15 keer Neem een gewicht mee en hou dit vast
7 Push Ups 30 sec 15 keer
8 Lunges 30 sec 15 keer Neem een gewicht mee en hou dit vast langs je lichaam
9 Planken 30sec 3 keer 30 tot 60 seconden
10 Staand je tenen raken training afronden 60 seconden

Besproken product(en)

Green hill fitnessmat om buiten te sporten (of binnen)

Green Hill Fitnessmat – Yogamat – Sportmat 180x60x1cm – Zwart

Of je nu bezig bent met je rustgevende yogaoefening of je hardcore buik work-out, de fitness mat van Green Hill is veelzijdig.

LMX Weerstandsbanden set 4 – Fitness Elastiek – Fitnessband

LMX Weerstandsbanden set 4 – Fitness Elastiek – Fitnessband

Een latex weerstandsband is een ontzettend handige en effectieve trainingstool voor sporters van alle niveaus. Elke band heeft een andere kleur en een andere weerstand.